Innofuture Emmen 2024

We hebben een fantastische editie gehad in februari vol spektakel en kennis. De leerlingen en kinderen hebben een kans gehad om kennis te maken met een mogelijke toekomstige carrière en de volwassenen hebben een blik gekregen in de toekomst!

Een waar techniek-walhalla.

Interactieve
workshops.

Ontdek hoe leuk techniek is door hands-on workshops die je zintuigen prikkelen.

Bijzondere gasten en vakmensen.

Ontmoet vakmensen met passie voor hun beroep en ga mee op tech-avontuur.

Techniek in alle soorten en maten.

Ontdek de veelzijdige wereld van techniek. Van lassen en bouw tot robotica, chemie en energie.

3500
bezoekers ondergedompeld in techniek en innovatie
40
betrokken partners
2000
leerlingen uit Emmen, Coevorden, Borger, Klazienaveen, Oosterhesselen en ter Apel geïnspireerd.
50
enthousiaste hulp-studenten.
4000
vierkante meter aan techniek en innovatieplezier.
3
Meter hoog huis zelf gebouwd op het timmerplein.

Onze deelnemers

Spectaculaire Simulator

Beleef met 19 personen tegelijk een toffe simulatie ervaring! Deze wil je niet missen! Een spectaculaire verrassing georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs Emmen/ter Apel. Fasten your seatbelts!

Harwig

Bij de stand van Harwig kun je elektrische schakelingen maken en deze dan ook testen! Krijg jij de schakelingen aan?

EME Aandrijf- & besturingstechniek

We willen bezoekers op een interactieve manier laten zien wat aandrijftechniek is en waar je dat zoal kunt tegenkomen. Techniek is een prachtig beroep en dat kun je bij ons ervaren, terwijl je sleutelt aan onze doe-tafel!

Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe

Heb jij wel eens gefreesd? Bij ons kun je zelf frezen op de tafelfreesmachine.

Bouwmensen

Bij Bouwmensen kun je super snel met een VR-bril een huis bouwen! En je kunt ook je eigen Bouwmensen-telefoonhouder maken. Bovendien staat het winnende huis van de Bouw Challenge van Bouwmensen Emmen er, en jij mag helpen met de finishing touch. Denk aan het ophangen van fotolijsten, het monteren van aftimmerlatten en nog veel meer leuke dingen!

PM

Bij PM maken we hele nauwkeurige producten. Ben jij ook precies en nauwkeurig? Ga staan achter onze lanceermachines en schiet in de roos! Daarnaast nemen wij ons spiraal spel mee. Doe een wedstrijdje tegen onze cobot. Ben jij net zo snel en foutloos?

Teijin Aramid

Bij de stand van Teijin kun je zelf draad maken, vezel trekken en nog veel meer!

TSH Vakopleidingen

Bij de stand van TSH Vakopleidingen duik je in de wereld van het lassen. Kijk met een lasbril op hoe dit werkt!

Fresenius Kabi

Bij ons kun je diverse producten proeven en zien hoe sondevoeding wordt toegediend. Kom jij de verschillende smaken proeven?

Verwater industrial services

In onze stand kan je creatief aan de slag; Je mag zelf een mooie afbeelding ontwerpen om hiervan zelf een button te drukken. Uiteraard mag de button mee naar huis. Wij hopen je te zien om je meer te vertellen over ons mooie bedrijf en het werk in de techniek! Graag tot ziens

Werk en Vakmanschap

Samen ontwikkelen en behouden van talenten in de techniek. Ben jij technisch ingesteld? Kom bij ons langs en maak je eigen Button.

Vossebelt precisiebewerking

Bij Vossebelt precisiebewerking BV kun je een kijkje nemen in de wereld van de hoog nauwkeurige metaalbewerking. We produceren niets en bewerken slechts de producten die door onze klanten worden aangeleverd. Vaak hebben we het dan over duizendsten van millimeters!

Facet Emmen STROOMlab

Altijd al willen weten hoe je achter de knoppen van een dj-tafel staat? Of droom je ervan je eigen games te programmeren? Ontdek de wereld van beats achter onze dj-tafel en leer de basis van het draaien. Met behulp van microbits nemen we je stap voor stap mee in de wereld van game-ontwikkeling. Programmeer je eigen avonturen en ontdek de mogelijkheden van technologie.

Pretty Smart Robotics

Pretty Smart Robotics (16441) is een succesvol FIRST TECH Challenge-team binnen de Science & Robotics club Pretty Smart. Het team heeft nationaal en internationaal succes behaald, waaronder deelname aan het WK in Houston en kwalificatie voor de Benelux-finale dit seizoen. 

First Lego League

Op zaterdag 10 februari vindt tijdens Innofuture de regio finale van de First Lego League plaats. Kom jij de teams ook aanmoedigen?

R2 Builders

Ontmoet BB-8 uit Star Wars en Wall-E!

Drenthe College

Ook dit jaar is er weer heel veel te beleven in de stand van het Drenthe College. Er is een lasrobot, een suikerfabriek en je kunt een vliegtuigje vouwen van metaal. In je eigen gemaakte mobiele telefoonhouder frees je je naam. Je trekt een labjas aan en maakt je eigen badzout. Met een een 3D-printer maak je iets moois en je gaat aan de slag om een verlichtingsschema voor een moderne auto maken.

NHL Stenden

Ontdek een wereld vol avontuur bij onze stand! Stap in de wonderlijke wereld van virtual reality, waag je aan fascinerende proefjes met droogijs en laat je artistieke kant zien met een 3D-pen. Maar dat is nog lang niet alles... Ontdek de magie van Spectro, ga op ontdekkingstocht met Tumble en creëer je eigen slijm! Er is zoveel te doen, dus zorg dat je erbij bent. Tot snel!

De Nieuwe Veste

Ervaar techniek door het maken van een fotolijstje, VR-bril en lasersnijder!

Esdal College Science en Bèta

Bij het Esdal College Science en Bèta is van alles te beleven. Je kunt fietsen met behulp van waterstof, snijden met een lasersnijder, waterstof balletjes maken en 3D printen in twee kleuren.

Hondsrug College

Bij de stand van het Hondsrug College ontdek je hoe een hologram werkt en laten leerlingen zien hoe ze een echte Tiny house bouwen.

Technasium

Maak kennis met onderzoeken en ontwerpen door het maken van een zitelement op schaal!

Terra

Ook Terra is erbij op Innofuture. Kom jij de graafmachine simulator uitproberen?

Century

Op verschillende plekken staan toffe auto’s van Century. In welke auto maak jij een selfie?

Rensenlab

Bouw een kettingreactie. In de stand van het Rensenlab zijn heel veel materialen waar je een toffe baan mee kan bouwen. Welke technieken en materialen ga jij gebruiken?

Emmen geeft Energie

Bij de stand van Emmen geeft Energie ga je aan de slag met ..... energie! Hoe ziet jouw woonwijk en huis van de toekomst eruit?

Supporter van Schoon

Wat weet jij over zwerfafval? Speel het spel in de stand van Supporter van schoon!

Professor Weet Wat

Naast alle techniek en wetenschap kun je tijdens Innofuture ook actief mee doen aan het Interactieve licht spel. Het is een soort actief Game-spel voor alle leeftijden door snel te rennen naar de juiste pion die licht geeft. Lukt het jou om de meeste punten te halen?

Brothers of Mysterie

🪄 The Magic Of Teleportation 🪄 Op zaterdag 13 april staan we weer op Innofuture met een spectaculaire Magic Show! Ga mee op reis en ontdek de magie van Teleportatie met de Brothers of Mystery 🧙‍♂️ Zien we jou ook op 13 april? Kom langs om 13:00 of 16:00 👀

Sponsors van

Innofuture Emmen 2024