Innofuture Hardenberg

Maak je klaar voor een nieuwe, sensationele editie van Innofuture in Hardenberg! Op 12 april 2024 is de scholendag voor leerlingen uit gemeente Hardenberg en Ommen. Zaterdag 13 april is Innofuture geopend voor iedereen!

Een waar techniek-walhalla.

Interactieve
workshops.

Ontdek hoe leuk techniek is door hands-on workshops die je zintuigen prikkelen.

Bijzondere gasten en vakmensen.

Ontmoet vakmensen met passie voor hun beroep en ga mee op tech-avontuur.

Techniek in alle soorten en maten.

Ontdek de veelzijdige wereld van techniek. Van lassen en bouw tot robotica, chemie en energie.

3500
bezoekers ondergedompeld in techniek en innovatie
40
betrokken partners
1700
leerlingen geïnspireerd uit de gemeente Hardenberg en Ommen
50
enthousiaste hulp studenten
4000
vierkante meter aan techniek en innovatieplezier
1
bijzondere finale van de Week van de Techniek

Onze deelnemers

Fablab Hardenberg

Bij het Fablab kun je werken met een 3D-pen en met de ozobo. We hebben de makerkar bij ons om jullie te laten zien wat hiervan de mogelijkheden zijn.

Brunink Group

Samen met Kumoweld worden producten van Brunink gelast. Samen met hun zeventig medewerkers zorgen zij ervoor dat energiecentrales blijven draaien en hun klanten wereldwijd worden voorzien van de juiste machines en onderdelen.

Pacton trailers

Bij Pacton kun je kennis maken met lassen, pneumatiek en zien hoe de techniek in een trailer werkt. Bij ons mag je experimenteren met een mini trailer of probeer zelf een bout aan te draaien!

Fox Industries b.v.

Fox komt naar Innofuture met hun Trigger Cars! Deze vrolijke duurzame auto's worden gemaakt door Fox en wereldwijd verkocht. Rij jij een rondje mee op het parcours?

Greijdanus

Bij de stand van Greijdanus is heel veel te beleven. Ga aan de slag op de computer met HP Sprout, lasersnijden, Fable robots en Virtual reality. Of maak een te gekke foto met het Green Screen!

Morrenhof-Jansen

Ga jij de strijd aan met loodgieters Mario of Luigi op onze Nintendo Switch? Neem je een kijkje tussen ons gereedschap in onze mooie werkbus, of zet je liever een pop in elkaar van pvc-buizen? Alles mag natuurlijk ook!

Plastchem

Kom jij je eigen LP plaat signeren op onze stand? Kan jij raden hoeveel korrels er in de buis zitten? Wat wordt er van de PlastChem korrel gemaakt? Dit allemaal laten wij zien op onze stand! Kom langs en beleef!

PM

Bij PM maken we hele nauwkeurige producten. Ben jij ook precies en nauwkeurig? Ga staan achter onze lanceermachines en schiet in de roos! Daarnaast nemen wij ons spiraal spel mee. Doe een wedstrijdje tegen onze cobot. Ben jij net zo snel en foutloos?

Rollepaal Pipe Extrusion Technology

Krijg jij het snoepje uit de machine? Kraak de code, voer hem in en vang hem op. Denk jij dat je het kan? Ga de uitdaging aan in de stand van Rollepaal!

De Nieuwe Veste / Technasium

In de stand van De Nieuwe Veste is van alles te doen. Ga aan de slag met laser snijden, robots, First Lego League en nog veel meer!

Schildersvakopleiding Hardenberg

Bij de Schildersvakopleiding kun je zelf ervaren wat het schildersvak inhoudt. Kom virtueel verfspuiten, glas snijden of behangen!

Vechtdal College

Vechtdalcollege komt met een te gekke stand waar heel veel te doen is! Ga aan de slag met elektrische voertuigen, cnc hout frezen, probeer een hololens uit en maak virtuele kunst. Of zoek de verdwenen wandelaar in een berggebied met een drone.

RTC Bouw

Op het Bouwplein kun je veel gave dingen doen zoals timmeren, droog metselen, spijker slaan, bouwen met een VR Bril, een gebouw bezichtigen, duurzaamheid in de bouw bestuderen. Kortom de bouw beleven!

Werk en Vakmanschap

Samen ontwikkelen en behouden van talenten in de techniek. Ben jij technisch ingesteld? Kom bij ons langs en maak je eigen Button.

RTC Installatietechniek

In de stand van Wij Techniek ontdek je de verschillende technieken binnen de Installatietechniek. Denk aan een elektrische schakeling, solderen, domotica, luchttechniek.

RTC Mechanische Techniek

Maak kennis met metaaltechniek! Merk hoe stevig metaal is, probeer het te buigen en er een mooi product van te maken. En misschien kun je zelf ook nog een lasje leggen, als je durft ... ;-)

Alfa College

Ook dit jaar is er weer heel veel te beleven in de stand van het Alfa-college Hardenberg. Maak een ritje in onze super toffe simulator, kom drone vliegen, beleef de virtuele wereld met een VR bril, kom programmeren of wat dacht je van piano spelen op bananen? Of wist je dat er in de zorg ook veel met technologie wordt gewerkt? Aai onze zorgpoes en maak kennis met onze (zorg)robots.

Witte van Moort

Bij de stand van Witte van Moort kun je persen met een mini-pers. Kom jij het uit proberen?

Masévon

Kom langs bij de stand van Masévon waar verschillende proeven zijn, ontdek wat vacuüm is en test je technische kennis!

GML Instruments

Bij ons in de stand kun je programmeren met CAD/CAM software en onderdelen assembleren.

Schipper Techniek

Bij Schipper Techniek kunnen jullie zelf de regie nemen en een te gekke gadget in elkaar knutselen met kleine onderdelen. Of je nu zelf met je handen aan de slag gaat of een proces start door simpelweg op een knopje te drukken, het wordt een dag vol plezier en ontdekkingen!

Hawe Tweewielers

Lijkt het je leuk groepsets werkende te maken? E-bikes uit te lezen en programmeren? Een berg op te knallen op 1 van onze indoortrainers?..... Handen uit de broekzakken en aan de slag dus!

Drabo Hardenberg

Bij de stand van Drabo mag je zelf een machine bedienen en zo een eigen productje maken.

Loohuis Installatiegroep

Ga bij ons praktisch aan de slag met ons duurzame "Hart voor Techniek"! Of wil je liever een kijkje nemen in onze elektrische bus? Of spreekt programmeren jou wel aan? Wij laten je graag zien hoe tof het is om te werken in de techniek.

Sponsors van

Innofuture Hardenberg